Zo voelt Opgeruimd Advies

Ik kan het iedereen aanraden die zelf geen overzicht meer heeft in het huis(houden). Of moeite heeft met weggooien.

Zelf kon ik het niet meer overzien. Mijn kasten zaten overvol, de tafels lagen vol, het was gewoon een puinhoop en ik had geen idee meer waar en hoe ik moest beginnen.
Door Marit heb ik ruimte over in mijn kasten, daardoor ruimte in mijn hoofd en er kan onverwacht bezoek binnen komen zonder dat ik me hoef te schamen.
Alles heeft nu zijn eigen plekje. Opruimen is daardoor een stuk makkelijker geworden! 
Ik ben helemaal blij!! 
Nogmaals BEDANKT MARIT!!

Marit heeft en geeft overzicht! Ze is ook nog eens een heel prettig en fijn persoon met veel humor.

Irene van der Veer

>====================<

Als je het besluit neemt om te gaan opruimen dan beveel ik Marit van harte aan. Opruimen is bijna altijd een emotioneel proces. Het is meestal een confrontatie met jezelf, met je verleden en met wat je verder wilt. Samen met Marit heb ik mijn driedelige klerenkast opgeruimd. Het monster, zoals ik hem noemde.

Marit stond me daadkrachtig bij, liet me niet treuzelen en voorkwam teveel sentiment. Bij haar voelde ik mij heel veilig.

 Dank Marit, de grootste beloning is als je de volgende dagen je kasten open doet en alles keurig opgehangen vindt en dat alles in 3 uur bereikt!!!

– Mirjam –

>====================<

Al jaren was ik van plan om mijn boekenkast eens grondig op te ruimen, uit te mesten en schoon te maken. Maar de moed om er in m’n eentje aan te beginnen ontbrak. Welke boeken houd je, welke gaan weg, en waarom? Met het advies van Marit werd het een stuk eenvoudiger en zonder moeite en eigenlijk vrij eenvoudig kon ik de keuzes maken. Dozen met boeken verlieten het huis. HEERLIJK!! En de kast werd leger en mooier en schoner.
Toen dit klaar was zijn we systematisch verder gegaan. Ruimte voor ruimte, doos voor doos, kast voor kast

Zonder alle sessies tot in detail te beschrijven kan ik zeggen dat mijn huis nu veel meer echt mijn huis is. Dat ik m’n huis veel meer zie en voel als een geheel. Dat ik het veel optimaler gebruik en geniet van de ruimte, het licht en het opgeruimde gevoel, ook zeker in m’n hoofd.
Want, dit proces lijkt een praktisch proces, maar ondertussen ga je ook door een ander proces: je neemt afscheid van spullen, komt dingen tegen van jaren geleden. Dat roept emoties op. Soms best heftige. En daarna neem je een besluit: neem ik dit nog verder mee in m’n leven of was het voldoende tot hier en kan ik het laten gaan.
Dat loutert en bevrijdt.

Zonder Marit was dit nooit op dit moment gebeurd en ook nooit met dit tempo en in zo’n fijne en goede sfeer. Ik heb voor m’n gevoel een paar jaar gewonnen die ik langer van m’n heringerichte huis kan genieten

– Judith –  (mailadres op aanvraag)