contact

Marit Fakkeldij
info@opgeruimdadvies.nl
06-48244531

Werkgebied

Gevestigd tussen Hilversum, Naarden en Bussum werk ik bij voorkeur binnen de regio Amsterdam-Utrecht-Amersfoort-Almere.

Mei

DE BEZEM DOOR JE KLEDINGKAST / HET VERVOLG
Het voorjaar heeft even op zich laten wachten, maar nu kunnen we toch echt verder met waar we in oktober aan begonnen zijn.
Weet je nog, de zomer- en winterstapel die je toen had gemaakt van kleding die je al een jaar niet had gedragen?? Nu is het tijd om eens heel eerlijk naar de winterstapel van toen te kijken. Heb je daar nog kleding van aangehad deze winter? Verder lezen?»

April

KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER
Wil je een kort en simpel klusje waar je enorm veel voldoening van krijgt???? Haal dan eens de ventilatieroosters uit je ramen en geef ze aan alle kanten een goede sopbeurt.
Zuig daarna met de stofzuiger het mechaniek in het raam uit, zowel van binnenuit als van buitenaf. (als je daar bij kunt tenminste). Daarvoor gebruik je het beste een smal stofzuigermondje, of anders een plumeau of een stokje.

Als je je ooit afvroeg waar al die spinnen toch vandaan komen vind je hier het antwoord. En je zult er versteld van staan hoe goed die nestjes plakken!!!

Wanneer je ziet hoeveel vuil je hebt weggehaald zul je je subiet afvragen wat voor lucht je al die tijd hebt ingeademd, en voelt het meteen een stuk schoner!

Maart

MET 1 ITEM PER DAG BEN JE ZÓ OVERSTAG
Lao Tse zei ooit: “A journey of a thousand miles must begin with a single step”.
Heb je moeite met weggooien of afscheid nemen? Begin dan vooral heel rustig:

Spreek met jezelf af dat je iedere dag (of als dat je nog teveel is iedere week) 1 item wegdoet, het maakt niet uit hoe groot of klein.
Weg is dan wel echt weg: dus niet verplaatsen maar húp de Kliko of de kringloopkrat in.

Het resultaat zal zijn dat:
– Het steeds makkelijker voor je wordt om spullen weg te doen omdat het went;
– Je de ruimte zo zult waarderen, dat het minder moeilijk wordt om afscheid te nemen, omdat je er iets heel fijns voor terug krijgt.

Met 1 item per dag ben je zo overstag!

Februari

OPGERUIMD ADVIES IS JARIG!
Deze maand bestaat Opgeruimd Advies 1 jaar.

Om dat te vieren is in februari het kennismakingsgesprek kosteloos en vrijblijvend én geldt de actie 1+1 gratis* voor de uren organizing!!!

*Bij een minimale afname van 3 uur

Kijk voor meer informatie op de pagina Werktijden en tarief

Januari

HELP JEZELF MET JE GOEDE VOORNEMENS
Heerlijk hè, zo’n nieuw jaar waarin je weer met een schone lei kunt beginnen. Hoeveel goede voornemens heb jij gemaakt? En hoeveel daarvan zijn hetzelfde als vorig jaar?????
Zou het nou niet fijn zijn als het je dit jaar wel, of weer, gaat lukken?

Houd dan het volgende in gedachte: Verder lezen?»

December

DECEMBER CADEAUTJESMAAND
Herkenbaar voor iedereen: Goed bedoelde cadeautjes die je nooit zult gebruiken, die je niet mooi vindt en waar je ook niet blij van wordt. Kortom, de enige reden waarom je ze niet wegdoet is “omdat je dat ooit van X hebt gekregen”.

Heb jij minimaal 10 van dit soort cadeautjes in huis? Dan heb ik een leuk alternatief voor je. Hiermee heb je er in ieder geval nog 1x lol van en kan je zelf bepalen of je er definitief afscheid van wilt nemen. Althans, een beetje dan 😉 : Organiseer een avond om het Grote Hebzuchtspel te spelen met je vrienden, familie, buren of wie dan ook!!! Hier lees je hoe: Verder lezen?»

November

BETER GOED GEJAT DAN SLECHT VERZONNEN
Onder dit motto refereer ik graag naar een site waar een hele verzameling slimme, grappige, eenvoudige en vooral heel handige trucjes op staan die je het leven een stuk makkelijker kunnen maken.
Verder lezen?»

Oktober

DE BEZEM DOOR JE KLEDINGKAST
De zomer is nu echt wel voorbij, de herfst en de winter komen eraan.
Loop je kledingkast eens door op ALLE kleren die je het afgelopen jaar niet aan hebt gehad. Deze zijn vaak herkenbaar aan de plek in je kast (boven-, onder- of achteraan en/of de manier waarop ze opgevouwen zijn (niet meer zo strak ;-)). Maak hier twee aparte stapels van: 1 zomerstapel en 1 winterstapel. Geen angst je hoeft nog NIETS weg te gooien!!! Verder lezen?»

September

COMBINEER JE ACTIES
Bedenk eens welke acties je met elkaar kunt combineren. Zo staat er bij de meeste supermarkten wel een glasbak in de buurt.

Bewaar je lege (statiegeld)flessen en potten in een stevige boodschappentas en loop voordat je boodschappen gaat doen even langs de glasbak. In het ergste geval heb je wat extra lichaamsbeweging, maar in ieder geval altijd met een hanteerbare hoeveelheid lege flessen. En als bijkomend voordeel: Verder lezen?»

Augustus

BEWAAR JE SPULLEN WAAR JE ZE GEBRUIKT 
Het rolletje vuilniszakjes kan bijvoorbeeld heel goed onderin de vuilnisbak. Zo heb je meteen een nieuwe zak voor handen om er in te doen als je de oude eruit haalt, en sta je niet meer voor de verrassing van een bak zonder zak. En waar gebruik je … Verder lezen?»